ΜΕΘΟΔΟΙ

Άλλες Μέθοδοι

Σκληροθεραπεία κιρσών

Ως σκληροθεραπεία ορίζεται η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος θεραπείας ευρυαγγειών και κιρσών με άμεση έγχυση σκληρυντικών φαρμάκων μέσα στις ελαττωματικές φλέβες των άκρων. Δεν απαιτείται κάποιου είδους αναισθησία και η θεραπεία γίνεται σε συνεδρίες στο ιατρείο. Μέσω της έγχυσης του σκληρυντικού προκαλούνται μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις στα εσωτερικά τοιχώματα των ελαττωματικών φλεβών, με αποτέλεσμα να κλείνει ο αυλός τους.

Θεωρείται η αποτελεσματικότερη μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών των κάτω άκρων. Στις ευρυαγγείες και ειδικά στις τηλαγγειεκτασίες γίνεται απευθείας έγχυση του σκληρυντικού φαρμάκου σε μορφή υγρού διαλύματος. Σε μεγαλύτερους κιρσούς ακολουθείται η θεραπεία με έγχυση του σκληρυντικού σε μεγαλύτερες πυκνότητες και σε μορφή αφρού για καλύτερα αποτελέσματα.

Βασική προϋπόθεση πριν την έναρξη της θεραπείας είναι ο υπερηχογραφικός έλεγχος των επιπολής, καθώς και των εν τω βάθει φλεβών των άκρων για αποκλεισμό θρόμβωσης και για καθορισμό του βαθμού της ανεπάρκειας των επιπολής (σαφηνών) φλεβών.

Η θεραπεία γίνεται τους κρύους μήνες για αποφυγή επιπλοκών από τη ζέστη και την άμεση έκθεση στον ήλιο. Βασικές αντενδείξεις της θεραπείας αποτελούν η κύηση, η γαλουχία, οι θρομβοφιλίες, η σοβαρή περιφερική αρτηριοπάθεια, καθώς και η χρήση αντισυλληπτικών (ορμονοθεραπεία). Σχετική αντένδειξη αποτελούν ο σακχαρώδης διαβήτης, η αντιπηκτική αγωγή και το αλλεργικό βρογχικό άσθμα.

Περιορισμό στη σκληροθεραπεία αποτελεί η δόση του σκληρυντικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία συνεδρία. Σε περίπτωση πολυάριθμων φλεβών είναι απαραίτητες περισσότερες της μίας συνεδρίες. Το μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να είναι μερικές εβδομάδες.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της θεραπείας αποτελούν η έλλειψη χρήσης αναισθησίας και η άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του.

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Καβάλας

Δαγκλή 10 – 2ος όροφος

Τηλ.: 2510 229116
Δέχεται κάθε Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

Κλινική “Άγιος Λουκάς”

Πανόραμα, T.K.: 552 36

Τηλ.:2311 388363
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιν.: 6970100515

© Copyright 2020  Αθανάσιος Χ. Παπαϊωάννου- Αγγειοχειρουργός

Developed by Que – Healthcare Marketing | All rights reserved