Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Χ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

MD, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, είναι ιατρός, εξειδικευμένος ΑγγειοχειρουργόςΦλεβολόγος στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  και μετέβη στο Düsseldorf της Γερμανίας για να ειδικευθεί.

Τον Ιανουάριο του 2011 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως ειδικευόμενος Ιατρός στο κορυφαίο Αγγειοχειρουργικό Κέντρο του Ευαγγελικού Νοσοκομείου στο Μίλχαϊμ της Γερμανίας (Gefäßchirurgie Ev.K. Mülheim, FOCUS – TOP Kliniken, Gefäßchirurgie, 2018-2020), ακαδημαϊκού νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ (Heinrich-Heine-Universität, Düsseldorf).

Εκεί εκπαιδεύτηκε στο ευρύ φάσμα της κλασικής καθώς και της σύγχρονης ενδοαυλικής Αγγειοχειρουργικής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή/διευθυντή PD Dr. med. Alexander Stehr (FOCUS Top Mediziner). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του υπήρξε Ιατρός της Χειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ευρύτερου χειρουργικού τομέα.

Τον Μάρτιο του 2017 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής μετά από εξετάσεις στον Ιατρικό Σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας του Ντίσελντορφ (Ärztekammer Nordrhein).

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας προήχθη σε επιμελητή B‘ Αγγειοχειρουργό (Facharzt) κάνοντας παράλληλα την εκπαίδευσή του ως Φλεβολόγος. Επίσης πήρε μέρος ως ερευνητής Ιατρός σε διεθνείς έρευνες σύγχρονων μεθόδων αγγειοπλαστικής στην περιφερική αρτηριοπάθεια (Disrupt Pad III Study, REALITY) καθώς και σύγχρονων μεθόδων ενδαγγειακής αποκατάστασης σύνθετων ανευρυσμάτων της αορτής με custom- made μοσχεύματα/ Stentgrafts (Fenestrated Anaconda Study).

Τον Ιούνιο του 2017 απέκτησε τον τίτλο του αναγνωρισμένου Ενδοαγγειακού Χειρουργού (Endovaskulärer Chirurg) από την Γερμανική Εταιρία Αγγειοχειρουργικής (DGG) και τον Ιούλιο του 2018 τον τίτλο της εξειδίκευσης στη Φλεβολογία, μετά από εξετάσεις στον Ιατρικό Σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας του Ντίσελντορφ (Ärztekammer Nordrhein).

Τον Ιούνιο του 2018 προήχθη σε Επιμελητή Α‘ Αγγειοχειρουργό (Oberarzt). Παράλληλα του ανατέθηκε η εκπαίδευση των ειδικευομένων Ιατρών της κλινικής στις κλασικές και ενδοαυλικές χειρουργικές τεχνικές. Από τον Ιανουάριο του 2019 ήταν υπεύθυνος των τμημάτων της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής για την κλασική και ενδοαυλική χειρουργική αντιμετώπιση της περιφερικής αρτηριοπάθειας/ διαβητικού ποδιού, καθώς και της σύγχρονης ενδοαυλικής αντιμετώπισης των ανευρυσμάτων της θωρακοκοιλιακής αορτής (TEVAR, EVAR, fEVAR, bEVAR). Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, ήταν υπεύθυνος αγγειοχειρουργός για την μεγάλη τραυματολογική κλινική εργατικών ατυχημάτων BG Klinikum Duisburg (BGU).

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία μετά από χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις ως πρώτος χειρουργός ή πρώτος βοηθός, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ως Ιδιώτης Ιατρός Αγγειοχειρουργός, με στόχο να εφαρμόσει όλες τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στην ειδικότητά του.

Είναι μέλος της Γερμανικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρίας (Deutsche Gesellschaft für Gefäßchirurgie), της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρίας (European Society of Vascular Surgery) καθώς και της Γερμανικής Φλεβολογικής Εταιρίας  (Deutsche Gesellschaft für Phlebologie).

Έχει πάρει μέρος σε πολλά αγγειοχειρουργικά συνέδρια καθώς και σε σεμινάρια ενδοαυλικής αγγειοχειρουργικής. Τον Σεπτέμβριο του 2017 υπήρξε μέλος επιτροπής προεδρείου ως ο νεότερος ειδικός αγγειοχειρουργός στο ετήσιο συνέδριο της Γερμανικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρίας στη Φρανκφούρτη.

Ο ιατρός συνεργάζεται με την κλινική Άγιος Λουκάς στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Καβάλας

Δαγκλή 10 – 2ος όροφος

Τηλ.: 2510 229116
Δέχεται κάθε Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

Κλινική “Άγιος Λουκάς”

Πανόραμα, T.K.: 552 36

Τηλ.:2311 388363
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιν.: 6970100515

© Copyright 2020  Αθανάσιος Χ. Παπαϊωάννου- Αγγειοχειρουργός

Developed by Que – Healthcare Marketing | All rights reserved